Maling

​Tagmalinger udsættes for naturens kræfter hver eneste dag, derfor er det også ekstremt vigtig for vores virksomhed som Tagmaler firma, at vi kender vores produkter og vælger vores produkter korrekt af hensyn til vores kunder og miljøet.

Vejrets påvirkninger kan klassificeres på følgende måde:

  • Fysiske faktorer:
    ​såsom isolation (varme), kulde (frost), regn og dug, vind og støv
  • Kemiske faktorer:
    ​såsom luftforurening, røg, udstødningsgasser (syrer og salte) samt organiske materialer og ozon
  • Biologiske faktorer:
    ​såsom planter (mosser, svampe og larver), dyr (insekter) og mikroorganismer (bakterier og virus)

For at give et tag en langtidsholdbar beskyttelse er det nødvendigt at bruge den rigtige Tagmaling, derfor har vi i vores virksomhed valgt at bruge Mærket Nowocoat Roof Tagmaling.

De vigtigste egenskaber hos en god tagmaling er følgende:

1: Vedvarende fleksibilitet / brudstyrke

​Disse egenskaber er meget vigtige - så materialet kan udvide sig i varmt og koldt vejr. Tagmaling er baseret på 100 % ren akryl kombineret med PU bindemidler. Disse bindemidler har en vedvarende fleksibilitet og andre fordelagtige egenskaber som gør vores tagmalinger optimale til al slags vejr.

I Europa er mange tagmalinger baseret på det billige produkt Styren akrylat, som er meget hård og derfor nedbrydes og udvaskes hurtigt da den efter 2-3 år bliver meget sprød og krakkelerer. Styrenakrylat er derfor uegnet til Tagmaling. Det er vigtigt for både forbrugere og den professionelle Tagmaler, at der anvendes de optimale produkter i Tagmalingen, herunder ren acryler og lysægte farvepigmenter så et tag der renoveres med Tagmaling ser pænt og problemfrit ud i mindst 5-10 år og levetiden forlænges

Nowocoat Tagmalinger er med sin vedvarende fleksibilitet på 197 % blevet bedømt som MEGET ELASTISK.

2: Vandgennemtrængelighed / vandabsorption

​Tagbelægningsmaterialet bør være vandafvisende, så vandet løber af og ikke suges ind i belægningsmaterialet. For hvis en tagbelægning absorberer for meget vand, får du den ideelle base for alger og svamp. De skader derefter stabiliteten af tagets basis og accelererer samtidig vejrnedbrydningsprocessen.

Hvis 100 gram “Nowocoat tagbelægning” placeres i vand i 24 timer, absorberer malingen 5 gram vand = 5 % vandabsorption!

Hvis 100 gram “normal tagbelægning” placeres i vand i 24 timer, vil malingen absorbere 25 gram vand = 25 % vandabsorption!

3: Vedhæftningsstyrke

​Det materiale, som anvendes til tagbelægningen skal kunne hæfte til mange former for underlag, fordi god og langvarende vedhæftning betyder lang holdbarhed.

4: UV- og vejrbestandig

Det materiale, som anvendes til tagmalinger skal være UV- og vejrbestandig, så taget ser godt ud og beskyttes på lang sigt mod vejrets påvirkninger.

Udendørs tests af vejrets slid på Nowocoat Roof tagmaling viser: Selv efter 2 år i Magdeburgs industrielle klima er der ingen ændringer af holdbarheden, og der kan kun ses ubetydelige ændringer af de dekorative egenskaber.

5: Vandgennemtrængning / diffusionsåbenhed

​Det materiale, som anvendes til tagbelægning skal kunne transportere fugtighed indefra og ud. Hvis dette ikke sker, kan det resultere i svampeangreb og/eller skimmel, som gør stor skade på tagkonstruktionen.

Nowocoat tagbelægningen er storpigmenteret med jernoxidpigmenter. De sikrer en suveræn dækkeevne så der gennemsnitligt behøves 20 % mindre maling i forhold til “normale tagmalinger”. Gennemsnitligt anvendes der 0,4 – 0,5 ml/m² med betonsmåsten og 0,3 – 0,4 ml/ m² med fibercement.

For at opnå tilstrækkelig dækkeevne skal du bruge 0,8 – 0,9 ml/ m² med “normal tagmalinger”. Dette har selvfølgelig betydning for tagets mulighed for at ånde.

Hvorfor har Nowocoat tagmaling så gode egenskaber?

​Nowocoat bruger et særligt udviklet bindemiddel, som består af 3 molekylestørrelser, hvilket sikrer fremragende egenskaber. Nedenfor kan du se et billede af en tagstensoverflade med en “normal tagmaling” og en grafik over Nowocoat tagmaling med dens 3 molekylestørrelser: 

Normal tagmaling​

maling2_533

Nowocoat tagmaling​

maling3_536

​Hvordan kan vi hjælpe?

​Har du spørgsmål til vores ydelser, eller en konkret forespørgsel på en arbejdsopgave, er du meget velkommen til at kontakte os via nedenstående kontaktformular.

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Tagmaler maler kun med miljøvenlige produkter

Vi er en tagmaler, der går meget op i miljø og kvalitet. Vi bruger derfor maling fra Nowocoat A/S, da dette er et af de mere miljøvenlige mærker på markedet. Maling af tag med Nowocoat får taget til at se ud som nyt, bliver robust og vandafvisende samt beskytter taget effektivt mod nedbrydning fra det våde, danske vejr. Derudover er vi et firma, der har alt det nyeste grej på markedet.

Om os

Vi er kåret til Årets Håndværker i kategorien ”Tagmaler år 2017, 2021, 2022, 2023” ud af 7.000 håndværkervirksomheder. Derudover blev vi nomineret til Årets Tagmaler i år 2016, 2018, 2019 og 2020 takket være vores ansatte og vores kunder. 

Vores mangeårige erfaring er din garanti for et perfekt resultat og et godt samarbejde, når det kommer til maling af tag eller nogle af vores andre ydelser. 

Kontakt os

​Tagmaler Kim Bollerup ApS

CVR: 32265596​

Adresse:

Frederikshavnsvej 734, 9870 Sindal

Er du interesseret i en konkret pris på maling af tag, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os.

Ring til din lokale tagmaler i dag på telefon: 29 67 41 71 eller skriv til e-mail: kontakt@kimbollerup.dk. Så vender vi tilbage så snart vi kan.​